VARRÓ AUTÓ KFT. - Budapest
img

A Mitsubishi Motors a Genfi Autószalonon rendezi meg a 2020-as ASX kompakt SUV világpremierjét

Tokió, 2019. február 12. – A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a március 5-17. között megrendezett 89. Genfi Autószalonon állítja először reflektorfénybe az ASX kompakt crossover (bizonyos piacokon RVR vagy Outlander Sport) új, 2020-as modellváltozatát.

2009-es bemutatása óta az ASX-ből összesen mintegy 1,32 millió darab talált gazdára a világ 90 régiójában. Az autó legnagyobb piacai Észak-Amerika, Európa, Ausztrália és Kína. Jelenleg ez az MMC harmadik legkelendőbb járműve, így az ASX a vállalat globális stratégiájának kulcsmodellje.

Az autó külső megjelenését látványosan átalakították a “robusztus és ötletes” formatervezési filozófia alapján, ami hatásosan fejezi ki az MMC globális jelmondatát: “Drive your ambition”.

Az ASX egy városi használatra tervezett kompakt SUV, amit sokoldalúsága nemcsak a mindennapos használathoz, hanem az izgalmas kalandozáshoz is tökéletes társsá avat. A könnyű, kompakt karosszéria és a SUV-okra jellemző magas üléshelyzet kiváló irányíthatósággal és könnyű vezethetőséggel ruházza fel az ASX-et.

2020 ASX
Az európai piacokon forgalmazott ASX modelleket egy 2,0 literes, 16 szelepes MIVEC motor hajtja, amelyhez ötfokozatú manuális sebességváltó vagy hatfokozatú, Sport üzemmódot is kínáló INVECS-III CVT automata váltó is kapcsolódhat. Mindkét változat megrendelhető elsőkerékhajtással vagy összkerékhajtással.

Az ASX magas szintű biztonságot kínál utasainak, amiről többek közt a RISE energiaelnyelő karosszériaszerkezet és az ütközésmegelőző rendszer (FCM) gondoskodik.

A legfontosabb változások

1. A legfontosabb formatervezési újdonságok

• Koncepció
Az új dizájn vezérlő elve a “Hatás és benyomás” volt. A Mitsubishi legendás keménységét hordozó, mégis kifinomult és egyedi formavilág erős egyéniséget sugall, ami arra ösztönzi az autóst, hogy első benyomásait követve új meg új kalandokat keressen.

• Elölnézet
Az új ASX tervezői továbbfejlesztették a márka DYNAMIC SHIELD frontrész-kialakítását. A határozott kialakítású lökhárító mellett a hűtőrács és az alsó motorvédő elem szögletes, vízszintes/függőleges vonalai is hatásosan hangsúlyozzák az autó erőteljes, kemény kiállását. Az új stílusnak megfelelően a motorháztető mélyebben húzódik. A LED világítótestek karakteres elrendezése (az irányjelzők és a ködfényszórók a lökhárító végében kaptak helyet) a Mitsubishi márkára jellemző látványvilágot teremt az autó frontrészén.


2020 ASX

• Hátulnézet
Az éles vonalvezetésű LED kombinált hátsó lámpatest (az irányjelzők kivételével) az autó hátsó részének teljes szélességében keresztülível, vizuálisan is fokozva az ASX szélességét. A lökhárító alatt megjelenő alsó védőlemez határozott erőt sugall.

• Színek
Az ASX vásárlói az élénk és intenzív Red Diamond (Gyémántvörös), a sportos és energikus Sunshine Orange (Napsugár Narancs), valamint a kifinomult Oak Brown (Tölgy Barna) fényezések közül választhatnak.

2. A Smartphone-link Display Audio rendszer (SDA) új fejlesztései
Szakembereink továbbfejlesztették a Smartphone-link Display Audio rendszert (SDA), amely ezentúl még jobb konnektivitást kínált a felhasználók számára.

• A kijelző mérete a 7 helyett immár 8 col. Az USB pendrive-okon tárolt videók ezentúl az SDA képernyőn is megtekinthetők.

• A leggazdagabb felszereltségű modellekben Tom Tom navigációs rendszer működik. Egy okostelefon csatlakoztatásával valós idejű forgalmi információk érhetők el az internetről.

• Hamarosan elérhetővé válik egy alkalmazás, amely feldolgozza a sebességmérő, a kilométerszámláló, a figyelmeztető lámpák és egyéb járműinformációk adatait. Az alkalmazás ellenőrzi a még meglévő üzemanyag mennyiségét, és útvonalat tervez a legközelebbi benzinkúthoz, valamint a karbantartások és kötelező szervizek optimalizálásában is segít.


2020 ASX

Az MMC egy külön honlapot indított, amelyen további információk találhatók a márka által a 2019-es Genfi Autószalonon kiállított újdonságokról: http://www.mitsubishi-motors.com/en/innovation/motorshow/2019/gms2019/

*A sajtóközlemények és sajtófotók az alábbi címekről tölthetők le.

[Mitsubishi Motors Sajtóhonlap] https://library.mitsubishi-motors.com/contents/login.do

[Külön honlap a 2019-es Genfi Autószalonhoz] https://library.mitsubishi-motors.com/gms2019/

2019-02-12 Mitsubishi